Barcelona inicia els tràmits per fer fora LA LEGIÓN de Sant Andreu fundada pel tinent coronel feixista Millán-Astray.

Barcelona inicia els tràmits per fer fora LA LEGIÓN de Sant Andreu fundada pel tinent coronel feixista Millán-Astray.

Barcelona inicia els tràmits per fer fora els legionaris de Sant Andreu


La tinenta d’alcalde Laia Ortiz ja ha demanat al Consorci de la Zona Franca que anul·li la cessió de l’espai

Quatre legionaris desfilen per les casernes.
Quatre legionaris desfilen per les casernes. Albert Garcia

“Exalten el militarisme i són completament aliens a les dinàmiques socials i comunitàries de Sant Andreu”. Aquests són els dos arguments que ha esgrimit la tinenta d’alcalde i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, per demanar per carta al delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet, que iniciï els tràmits per cancel·lar “la cessió temporal” de les casernes de Sant Andreu a l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona.


El 2013, després que el Consorci de la Zona Franca comprés aquest espai al Ministeri de Defensa, es va decidir cedir als legionaris de manera temporal 5.000 metres quadrats perquè poguessin assajar les desfilades amb el Crist de la Bona Mort.

 

La polèmica cessió, que es va aprovar mentre presidia el consorci l’aleshores alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va provocar molta indignació a Sant Andreu, on es van organitzar nombroses mobilitzacions.


La carta de Laia Ortiz, a la qual ha tingut accés EL PAÍS, recorda el “fort rebuig” que va provocar la cessió i aprofita per reclamar que “s’agiliti la urbanització dels terrenys i la construcció dels equipaments previstos en aquest espai”. Als terrenys que ara ocupen les casernes hi ha prevista la construcció de dos edificis per a gent gran, un centre cívic, una guarderia i un edifici administratiu, entre altres equipaments socials. Les obres ja s’han pressupostat, però l’espai que ocupen els legionaris encara no està afectat. Tot i així, el nou equip de govern ho té clar: “No ens agrada aquesta presència i sabem que als veïns tampoc”, afirma Ortiz.

El president de l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, Jesús Cañadas, va deixar clar que si han de deixar les casernes perquè comencen les obres no hi oposaran cap resistència, però que si se n’han d’anar “per la cara”, serà diferent. “D’aquí, només ens en traurà un jutge”, va assegurar.


Cañadas va lamentar la imatge que els mitjans de comunicació i alguns polítics donen sobre els legionaris i va assegurar que tenen bona acceptació a Sant Andreu. “Hi ha molta gent del barri que ens ve a veure”, va defensar, i va reivindicar el paper de la legió. “La gent ha d’entendre que les guerres no les fan els militars, les fan els polítics”.

Cañadas va reconèixer que, anteriorment, hi havia persones d’extrema dreta que feien servir les instal·lacions, però va assegurar que ja no és així. “Si ve algú d’extrema dreta, s’ho guarda per a ell. Aquí hi ha sindicalistes, persones del PSOE, de Ciutadans…”, va dir.

A banda de passejar el Crist de la Bona Mort, els legionaris també organitzen el Dia de la Rosa per Sant Jordi i han convertit en hort una part del descampat immens perquè persones amb deficiències intel·lectuals hi plantin hortalisses.

Al Consell Plenari que demà se celebra a Sant Andreu, la CUP tenia previst recordar al govern municipal la seva promesa electoral d’anul·lar la cessió de l’espai als legionaris i destinar-lo a “altres associacions” fins que comencin les obres.
La carta enviada al delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca no tindrà efectes immediats. El pròxim ple es reuneix al juny i llavors és quan es debatrà la proposta d’Ortiz. En aquest consorci, en què hi ha representades totes les administracions a banda de sindicats i patronals, no es vota mai. “Les propostes es debaten i s’arriba sempre a un acord”, afirmen fonts de la institució.
http://cat.elpais.com/cat/2016/02/29/catalunya/1456770659_742480.html

Millán-Astray actuará como jefe de Prensa y Propaganda de la dictadura militar. Se dice que dirigiría la oficina de prensa.

José Millán-Astray y Terreros fue un militar español, fundador de la Legión y de Radio Nacional de España. Fue procurador en las Cortes entre 1943 y 1952.

No m’agrada gens la Legió espanyola fundada pel tinent coronel feixista Millán-Astray. Fou un cos militar farcit de violadors i assassins, allà pel 1936, que acabà amb la Segona República. Mal record i molt de mal rotllo,


Feixisme a les processons catalanes

10 d’abril de 2012
Feixisme a les processons catalanesAmb total impunitat diferents organitzacions paramilitars desfilen en les processons de diferents ciutats catalanes governades pel PSC i CiU. Com és pot permetre?
El cas s’ha fet més escandalós quant a la processó de Mataró d’aquest any organitzacions paramilitars disfressades de legionaris han fet la seva aparició. Ciutadans que han mostrat la seva disconformitat han estat fins i tot amenaçats. No és solament la capital del Maresme, Roquetes i Badia del Vallès també han comptat amb la participació d’agrupacions de veterans legionaris a les seves processons, tot davant el silenci d’ajuntaments i de l’església catalana.
Silenci còmplice i permissivitat a la presencia de legionaris a Catalunya
Precisament aquest any els diaris més conservadors de l’Estat han mostrat a la seves portades la recuperació dels legionaris a les principals processons de l’estat, fins i tot, la premsa catalana ha criticat aquestes portades ignorant que a Catalunya també hi tenen cabuda agrupacions de legionaris de record franquista, que alteren la realitat de la setmana santa a Catalunya.
Des de Llibertat.cat ho han denunciat “Setmana Santa amb desfilades de legionaris a ciutats catalanes” on fan un recull d’aquests lamentables fets. També des de les xarxes socials diferents piuladors han expressat la seva indignació, algunes piulades dirigides a l’alcalde convergent de Mataró preguntant com era possible en ple segle XXI un trist espectacle com aquest.
Vegeu vídeos a http://www.directe.cat/noticia/193670/franquisme-a-les-processons-catalanes 
Els grups paramiltars dels legionaris espanyols campen pels carrers dels Països Catalans amb total impunitat durant els dies de “Setmana Santa”. Molts d’ells amb simbologia feixista.
08/04/2012 Drets i Llibertats
Durant els dies de vacances de Setmana Santa s’han realitzat diverses desfilades de grups de legionaris espanyols a diverses poblacions catalanes. A Mataró i a Roquetes (Sant Pere de Ribes), però també en altres ciutats, les processos catòliques s’han portat a terme acompanyades d’aquests grups paramilitars. Els ajuntaments d’aquestes localitat governades pel PSC-PSOE i per CiU han permès aquestes marxes, malgrat la seva reminiscència feixista.
Durant aquestes processons, vertaderes mostres de força militarista i integrisme, s’han produït algunes escridassades i xiulades dels vianants que observaven amb disgust l’espectacle marcial. En diverses ocasions els legionaris han amenaçat verbalment les persones que denunciaven aquestes desfilades feixistes.
Ahir un article a Nació Digital analitzava la situació de com s’ha de compartir l’esfera pública amb la religió, i oferia la dada que havia augmentat en un 10% la presència de militars en les processons.
En aquest sentit,el dairi espanyol La Razón obria l’edició d’aquest divendres amb una fotografia de legionaris portant el Crist de la Bona Mort amb un text a favor de la “recuparació de l’honor” per part de l’exèrcit espanyol durant  la Setmana Santa. En una línia similar el diari Abc titulava: “Dies de passió”, i assegurava que “la Setmana Santa omple de devoció les ciutats d’Espanya”, il·lustrat a amb la fotografia dels legionaris amb el Crist de la Bona Mort sostingut en els seus braços.
Justament l’any passat es va posar de manifest el component feixista dels legionaris que participen a les processons catòliques: un vídeo d’una d’aquestes processons enfocava el tatuatge amb una creu gamada d’un dels membres de l’hermandad que passejava un crist durant la desfilada habitual en aquestes dates a Màlaga.
Als Països Catalans existeixen una desena d’”Hermandades de Antiguos Legionarios”, a l’aixopluc de l’exèrcit espanyol i del Ministerio de Defensa, que en molts casos els proporciona de forma gratuïta espais i recursos.
Aquests grups paramilitars, exmembres de la Legión espanyola i responsables de nombrosos abusos (ràtzies, pallisses, atacs a les llibertats individuals i col.lectives, desordres) compten amb el beneplàcit dels responsables del govern espanyol, que promouen desfilades i altres activitats d’aquest paramilitars nostàlgics i militars en actiu.
Tal i com destacàvem en una notícia del passat estiu, al territori català existeixen “Hermandades” i grups d’”Antiguos Caballeros Legionarios” a Alacant, Benidorn, Elx, València, Mallorca, Barcelona i Girona.
http://filiacat.blogspot.com/2012/04/feixisme-les-processons-catalanes.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico