Josep Maria Àlvarez (UGT) creu que va patir catalanofòbia i apunta a Cándido Méndez com l’instigador

Josep Maria Àlvarez (UGT) creu que va patir catalanofòbia i apunta a Cándido Méndez com l’instigador

Reconeix que la gestió administrativa del sindicat “és millorable”




El nou secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha assegurat aquest dilluns que la catalanofòbia existeix i es va introduir en el debat del congrés del sindicat que l’ha portat a ser-ne el líder en substitució de Cándido Méndez, al qual ha apuntat com l’instigador d’aquesta catalanofòbia.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Josep Maria Àlvarez ha reblat que la catalanofòbia existeix: “Sí, és veritat”, ha dit, i ha indicat que es va introduir sense ser un element dels documents del Congrés i sense que s’arribés a tractar l’encaix de Catalunya a Espanya.

“Quan vols embolicar la troca tot serveix”, ha indicat, i apuntant a l’exlíder del sindicat Cándido Méndez ha indicat que “algú ha volgut que [aquest tema] fos als mitjans de comunicació, no al si del sindicat”.

Rosell també va patir catalanofòbia
El president de la patronal espanyola, Joan Rosell, que ha participat en la mateixa entrevista, ha admès que quan ell va arribar a la presidència de la CEOE també va patir catalanofòbia. “Aquest tema existeix”, ha indicat Rosell, que ha dit que “només cal mirar l’hemeroteca” per veure com s’hi va trobar.

Sobre el sindicat, Josep Maria Àlvarez ha defensat la simplificació que portava al programa per reduir de sis a tres les federacions perquè considera que cal ser més àgils. També ha fet referència als casos de corrupció que planen sobre la UGT. “Els propers dies veurem quant hi ha de corrupció i quant de titulars”, ha indicat, però ha reconegut que la UGT té “una gestió administrativa millorable”.

Josep Maria Àlvarez ha demanat de nou la derogació de la reforma laboral i ha advocat per obrir un nou diàleg amb la patronal per abordar reformes i buscar acords estratègics no només sobre salaris i relacions laborals, sinó sobre aspectes com la recerca i desenvolupament, la fiscalitat, el preu de l’energia o les polítiques industrials “de tal manera que les línies bàsiques estiguin traçades, governi qui governi”.
Àlvarez s’ha mostrat d’acord amb el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo de mantenir la unitat d’acció sindical.
Nou govern
En la entrevista ha participat el mateix Toxo, que ha animat les formacions polítiques de l’Estat a buscar un consens que permeti formar un nou govern i evitar eleccions. No obstant això, ha recordat que el vot majoritari va ser de centreesquerra i això, ha indicat, hauria de permetre un govern “de canvi i de progrés”. Josep Maria Àlvarez, que aquest dilluns es reunirà amb el líder del PSOE Pedro Sánchez, ha dit que li demanarà “que hi hagi un canvi de polítiques” i ha assegurat que “apel·laré a la majoria d’esquerres.”
Per la seva banda, Joan Rosell ha dit que després de les eleccions generals “tenim una aritmètica diabòlica” i que malgrat que als empresaris els agrada l’estabilitat, “és molt difícil”.
http://www.ara.cat/economia/Alvarez-UGT-Candido-Mendez-catalanofobia_0_1540046048.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico