l’empresa Seda Líquida (Kiny no shizuku) elabora sake a Tuixén (Alt Urgell) beguda tradicional del Japó

l’empresa Seda Líquida (Kiny no shizuku) elabora sake a Tuixén (Alt Urgell) beguda tradicional del Japó        


Una empresa elabora sake a Tuixén

Entre finals d’abril i principis de maig que es podran començar a degustar les tres varietats de la mà de l’empresa Seda Líquida
07-03-2016 17:21
 
Obrador de l’empresa Seda Líquida de Tuixén. ACN
ACN | Josa i Tuixén

L’empresa Seda Líquida (Kiny no shizuku) està ultimant aquests dies a Tuixén (Alt Urgell) la producció de la primera remesa d’ampolles de sake que serà d’entre unes 4.000 i 6.000 unitats de tres varietats diferents. El responsable de l’empresa Antonio Campins ha explicat que finalment no serà fins a finals d’abril o principis de maig que es podrà començar a degustar el sake, ja que tot i que inicialment s’havia marcat la data del març el retard en l’arribada de l’arròs sec des del Japó ha fet alentir el procés. Campins ha destacat que l’objectiu de produir aquest sake ”artesà i bo” és que la gent tingui interès en conèixer i promocionar aquesta beguda.

La bodega la Seda Líquida de Tuixén està aquests dies en plena producció de les tres varietats de sake que es podran començar a degustar a finals d’abril. Antonio Campins ha explicat que aquesta beguda tradicional del Japó és difícil de beure aquí en bones condicions ja que tot i que sí que ha d’estar reposada, no pot ser envellida, de manera que cal que sigui fresc i com menys manipulat, filtrat, diluït i pasteuritzat, millor. Segons Campins, el que s’està fent a Tuixén és un sake produït de forma natural i com aquest és molt difícil de trobar-ne a Europa.

Per fer el sake cal polir l’arròs al 50%, que vol dir deixar el nucli amb tot el midó, rentar-lo, remullar-lo, escorre’l, coure’l al vapor, i afegir aigua i dos ferments. Un d’aquests és per a transformar el midó en sucre i l’altre per fer que el sucre es torni alcohol, deixar-lo que fermenti 50 dies i filtrar-lo. L’arròs que està utilitzant aquesta firma prové del Japó i és d’alta qualitat, polit al 50% quan normalment només es fa al 45%, fet que farà que el sake resultant sigui de ”màxima qualitat”.

Seda Líquida produeix tres tipus de sake; un sake anomenat Kru (muroka nama genshu): de màxima qualitat i expressió, poc filtrat, sense pasteuritzar ni diluir, de gust molt suau tot i l’alta graduació alcohòlica. El Núvol (nigori): un sake no filtrat, que porta sòlids d’arròs i que per tant tindrà tot el gust del cereal. I un últim tipus anomenat Kristall (junmai shu): filtrat, clarificat i transparent, serà la qualitat suprema dels premium.


Per a produir sake es necessita unes condicions especials, com una temperatura baixa i una qualitat de l’aigua molt alta. Campins manifesta que aquest és un dels elements més importants en la producció del sake a part de l’arròs, és necessitat 8 litres d’aigua per un d’arròs.

http://oci.regio7.cat/gastronomia/noticias/nws-487454-una-empresa-elabora-sake-tuixen.html?platform=hootsuite

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

La harina a base de bambú es probada con éxito en la preparación de galletas y macarrones