Tanca l’emblemàtica Discos Castelló del carrer Tallers de Barcelona

Tanca l’emblemàtica Discos Castelló del carrer Tallers de Barcelona

Fundada el 1928, va esdevenir una referència per a diverses generacions d’afeccionats a la música

discoscastello

Una de les botigues més emblemàtiques de Barcelona, Discos Castelló, tancarà. Segons que informa avui La Vanguardia, els responsables de la botiga de discs del carrer Tallers número 7 són a punt d’anunciar que abaixaran la persiana definitivament per les dificultats econòmiques que patien, en un moment de canvis profuns en la indústria discogràfica per la irrupció de les xarxes, la pirateria i la irrupció de les plataformes de música en línia.

Discos Castelló va ser fundat el 1928, i havia esdevingut durant moltes dècades una referència per a diverses generacions d’afeccionats a la música. El 2009 va rebre la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona, el mateix any que va haver de presentar un concurs de creditors.

http://www.vilaweb.cat/noticies/tanca-lemblematica-discos-castello-del-carrer-tallers-de-barcelona/

El final de un local emblemático

Cierra Discos Castelló, un icono de Barcelona

  • La tienda, situada en la calle Tallers número 7, ha sido una referencia musical para varias generaciones de aficionados a la música que peregrinaban en busca de las últimas novedades
Cierra Discos Castelló, un icono de Barcelona
Uno de los empleados de Discos Castelló posa en la tienda en una imagen de archivo (Xavier Gómez – F. Gomez)

La familia Castelló anunciará en las próximas horas el cierre de Discos Castelló, uno de los comercios más enraizados en la vida barcelonesa. Su dirección, calle Tallers número7, ha sido una referencia musical para generaciones de aficionados a la música que peregrinaban en busca de las últimas novedades, los discos más insólitos, con la garantía de un equipo que conocía el paño, asesoraba con conocimiento de causa y se distinguía por una profesionalidad cordial que creó fidelidad generacional, debilitada solo por los sucesivos soportes musicales.
Fundada en 1928, Discos Castelló ya se vio obligada a presentar concurso de acreedores en el 2009 pese a lo cual había mantenido abierta la icónica tienda de la calle Tallers, junto a la Rambla, otra seña de identidad comercial barcelonesa que desaparece, víctima de los tiempos, los nuevos gustos y, sobre todo, las descargas en la red. La familia Castelló tiene previsto explicar en breve las razones concretas de un cierre llamado a entristecer a los miles y miles de clientes -y amigos- que durante décadas hallaron los discos que sonaban en Europa y Estados Unidos pero eran rarezas en España. Discos Castelló, frecuentada por muchos músicos y leyendas de paso por la ciudad, fue una de esas empresas familiares que aportaron cosmopolitismo a Barcelona, cuyo ayuntamiento le concedió la Medalla d’Honor de la ciudad en el 2009.
http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20160310/40328304367/cierra-discos-castello.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=local

Tanca la mítica botiga de música Discos Castelló

“Les descàrregues, tant les legals com les il·legals, ens han fet molt de mal”, diu Jordi Castelló
L’emblemàtica botiga de música Discos Castelló, que va obrir les portes el 1928 i ha alimentat amb música diverses generacions des del carrer Tallers, tancarà les portes el 31 de març. “Estem liquidant. Gràcies per haver-nos acompanyat tots aquest anys”, es pot llegir a l’aparador del carrer Tallers.
Al seu Twitter, la botiga, que durant anys va proporcionar molta música que arribava dels Estats Units o la Gran Bretanya i que era pràcticament impossible de trobar en altres llocs, admet que ha d’abaixar la persiana i agraeix les desenes de comentaris que han aparegut a la xarxa des que fa poques hores s’ha anunciat el seu tancament:
Jordi Castelló, propietari del negoci i del local, ha confirmat a Rac1 que tanquen “perquè els hàbits de cultura han canviat” i ara “el suport físic té un valor residual”. “Les descàrregues, tant les legals com les il·legals, ens han fet molt de mal”, diu Castelló, que reconeix que en els últims anys la botiga era bàsicament per a “nostàlgics, romàntics i gent que s’estima la música”. Aquests canvis en els hàbits de consum han fet que el negoci de Discos Castelló sigui insostenible.

L’emblemàtica botiga va rebre la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona el 2009. Aquell mateix any el negoci va començar a tenir problemes econòmics.

http://www.ara.cat/cultura/Tanca-mitica-botiga-Discos-Castello_0_1537646301.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico