La Raíz i l’Avar, grans atractius de la Festa Major de Calaf 2016

La Raíz i l’Avar, grans atractius de la Festa Major de Calaf 2016

Dilluns 01/08/2016

La festa compta amb un programa d’activitats pensat per a totes les edats, amb l’objectiu d’aconseguir una gran participació calafina i del territori. El nou certamen de l’Agro Alta Segarra, les Barraques, la nit de DJ’s i les sessions de cinema, es presenten com a novetats d’enguany

FMCalaf_2016
Els propers 2, 3, 4 i 5 de setembre Calaf acull la seva Festa Major d’estiu. La programació compta amb novetats interessants, així com també activitats de continuïtat, amb gran implicació del teixit associatiu i amb l’objectiu d’aconseguir una gran participació de petits i grans.

Com a novetat, divendres i dissabte tindrà lloc la primera edició de l’Agro Alta Segarra, que neix com a proposta d’espai firal dedicat al món agrari i que estarà ubicat als terrenys adjacents al Pavelló poliesportiu.

El primer dia de Festa Major, i després de l’èxit de la primera edició, se celebrarà el Gran Disbarat de Calaf, que enguany organitza la Penya Barcelonista de Calaf i comarca. A diferència de l’any passat, el karaoke s’oferirà amb música en directe, a càrrec del grup Karaokes Band. Finalment els DJ’s La Gran Turca i AleixCore, guanyadors del concurs organitzat pels Diables de l’Alta Segarra el passat mes d’abril, tancaran la primera nit.

Un dels plats forts musicals de la festa tindrà lloc la nit de dissabte amb l’actuació de The Penguins i acte seguit, el gran grup valencià de fusió rock, ska i reggae, “La Raíz”. El concert serà gratuït per a tothom. Acte seguit, el DJ OGT tancarà la nit.

Diumenge al matí, la plaça de Barcelona ’92 es tornarà a omplir de cotxes caminadors, joguines de fusta, jocs de construcció, sorrals… amb ‘La Plaça dels Jocs’, que l’any passat va atraure centenars d’infants i famílies. El mateix matí, a la plaça Gran, s’oferirà la ballada de la Metredansa, el ball tradicional calafí que es va recuperar l’any passat després de 35 anys sense ballar-se a la població. En acabat, es ballaran altres danses populars.
La gran aposta cultural arribarà diumenge al vespre, amb ‘L’Avar’, un dels grans èxits del teatre de Molière protagonitzat per Joan Pera i dirigit pel calafí Josep Maria Mestres, al Casal de Calaf. Les entrades es poden adquirir properament a través de la web entrades.casaldecalaf.cat.
Com a novetat d’enguany, la Festa Major retornarà el cinema a Calaf. Dilluns 5, el Casal de Calaf oferirà la pel·lícula infantil “La cançó  del mar” al matí, i el drama històric “Sufragistas” es podrà veure a la tarda.
La traca final de la festa arribarà de la mà dels Diables de l’Alta Segarra, amb el sorprenent piroespectacle “Olimpíades infernals”, a la plaça Gran.
A més, durant aquesta Festa Major, s’estrenarà un nou espai de Barraques, gràcies a la implicació a la festa de diferents entitats calafines que s’encarregaran de gestionar-les. Les Barraques, que serveixen per divulgar els objectius de les entitats i alhora inclouen servei de bar, suposaran un finançament extra per a les entitats, i un atractiu per a la festa.
Un reguitzell d’actes per a petits i grans
Com cada any, la plaça dels Arbres acollirà divendres el sopar popular, amb la col·laboració de l’ARCA i el tradicional pregó de Festa Major.
Durant el dissabte, Calaf viurà un seguit d’espectacles de caire cultural. En paral·lel al Mercat de Calaf hi haurà l’espectacle d’animació infantil ‘La Gran Família’ de la Companyia Fadunito. A la tarda, a la plaça Gran, tindrà lloc l’animació de ‘The Wheel Man’, del Professor Karoli, i a continuació la cercavila amb els Gegants de Calaf. Després del concert del grup Quartz a la plaça de Barcelona’92, la plaça dels Arbres acollirà l’espectacle infantil musical ‘Reggae per xics’, del grup The Penguins. Finalment, al vespre, el Casal de Calaf acollirà l’obra de teatre ‘Una ciutat brillant’, de Conor McPherson, dirigida Neus Quer (entrades a: entrades.casaldecalaf.cat).
El ball també tindrà presència durant el cap de setmana. Dissabte al vespre amb el grup Quartz i diumenge començant amb les sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt, i finalment el grup Café Latino al passeig de Santa Calamanda. Dilluns a la tarda el grup Gran Premier serà l’encarregat d’animar el ball a la plaça de Barcelona ‘92.
Diumenge al vespre, la plaça dels Arbres tornarà a acollir l”Engardalada’ i, a la nit, després de “L’Avar”, tindrà lloc el concert de Möndo Loco seguit de l’orquestra Mitja Nit.
Els amants dels videojocs gaudiran d’una nova activitat, durant el matí de dilluns, amb el campionat FIFA 2016 per a Play Station4. Aquesta activitat tindrà lloc a la Sala d’actes municipal.
La celebració de la Diada
Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, els actes festius s’allargaran fins el cap de setmana del 10 i 11 de setembre. Dissabte al matí tindrà lloc el taller de DJ’s, amb tots aquells qui no van resultar guanyadors el passat mes d’abril. A les 19.00 hores, la plaça dels Arbres acollirà l’inici de l’Acte commemoratiu de l’Onze de Setembre, que finalitzarà al Castell.
Diumenge al matí, la plaça Gran s’omplirà de sardanes amb la Cobla Lo Castell, i finalment el ball amb el músic Joan a la plaça Barcelona ’92, serà l’últim acte a les 19.00 hores.
L’esport durant la Festa Major
Durant la festa gran, Calaf comptarà amb una forta presència esportiva en els seus actes. Divendres, 2 de setembre, la programació general arrencarà començarà amb el torneig de tennis de taula infantil-aleví, a la Unió Calafina, mentre que el torneig de federats serà dissabte. Paral·lelament, se celebrarà l’atrevida cursa Punk-Trail de Calaf; i mitja hora més tard, la Unió Calafina acollirà el XXIII Torneig de botifarra.
La Kursa de Lokus, la cursa més esbojarrada i atrevida organitzada per La Polseguera, arribarà la tarda de dissabte, i la seva edició infantil tindrà lloc diumenge.
L’esport també tindrà presència durant el cap de setmana, amb el partit de futbol sala amistós EFSAS “A” contra Diablos rojos de Castellbisbal, dissabte, i el de la Unió Esportiva Calaf contra Sant Pere Molanta, diumenge.
Dissabte, 10 de setembre, en la vigília de la Diada, tindrà lloc l’esperada inauguració del nou paviment de la pista del poliesportiu municipal, amb el partit de veterans de Calaf contra Els Prats de Rei, i el de l’EFSAS contra la Selecció catalana de futbol sala.
Continguts del web relacionats
http://www.calaf.cat/actualitat/noticies/la-raiz-i-lavar-grans-atractius-de-la-festa-major-de-calaf-2016.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión