La Vegueria Penedès dóna ales a la comarca de l’Alta Segarra que podria incloure fins a 17 municipis

La Vegueria Penedès dóna ales a la comarca de l’Alta Segarra que podria incloure fins a 17 municipis

La Vegueria Penedès dóna ales a l’Alta Segarra



[Img #31638]
Calaf seria la capital de la nova comarca.
L’aprovació de la nova Vegueria Penedès per part del Parlament de Catalunya ha provocat també una reacció als municipis anoiencs que no formaran part de la nova vegueria i que mantenen la reivindicació històrica per crear la comarca de l’Alta Segarra. De fet, la creació de la vegueria Penedès sembla donar un impuls en aquest sentit. “Això posa encara més de manifest la necessitat de resoldre i suposem que ara s’abordarà des del govern. Ens obliga a definir-nos i al territori ho tenim molt clar: som Alta Segarra i creiem que és el moment de plantejar el tema”, assegura Jordi Badia, alcalde de Calaf, que seria la capital de la comarca.

L’Alta Segarra constitueix una comarca natural que ha estat històricament reivindicada. Ja al 2001 era una de les noves comarques que proposava crear l’informe Roca, per això Badia afegeix que “no ens la inventem. Quan s’ha tractar la divisió territorial, sempre ha sortit i sempre ha quedat pendent”. De fet, sempre ja existia un cert debat sobre la pertinença a l’Anoia i  “si ja discutíem que no som Anoia, encara menys som Penedès”.

L’Alta Segarra compta amb el precedent del Moianès per constituir-se com a nova comarca, però el batlle de Calaf creu que al tractar-se d’un cas més “urgent” després de  la creació de la vegueria Penedès, ha de ser la Generalitat la que porti la iniciativa: “haurà de fer des de dalt cap a baix, però no pot ser una cosa imposada”. L’Alta Segarra podria incloure fins a 17 municipis de les actuals comarques de l’Anoia, el Bages, el Solsonès i la Segarra.













http://infoanoia.cat/not/18833/la-vegueria-penedes-dona-ales-a-l-alta-segarra/

L’Alta Segarra fa front comú per reclamar una Comissaria dels Mossos d’Esquadra

Dilluns 27/06/2016

L’alcalde de Calaf s’ha reunit amb responsables de la Policia Catalana per tal de buscar una solució a la sensació d’inseguretat que plana entre els veïns de l’Alta Segarra

Reunió Mossos juny 2016
L’Ajuntament de Calaf, juntament amb la resta de municipis de l’Alta Segarra, manté la reclamació per aconseguir presència policial continuada a la zona, ja sigui a través d’una comissaria, una oficina o una patrulla permament dels Mossos d’Esquadra. Per tal de buscar una possible solució, l’alcalde, Jordi Badia, ha mantingut una reunió amb els màxims representants del cos a l’Anoia i a la Catalunya Central.
En aquesta trobada, els representants dels Mossos van assegurar comprendre la mancança, però van deixar constància que econòmicament no poden fer-hi front, ni a curt i ni a mig termini. Per això, sense abandonar la reivindicació i amb el suport de la Generalitat, els batlles de l’Alta Segarra estudiaran el cost d’implantar un cos de Policia Local o de reforçar la vigilància municipal. Malgrat això, segons estudis previs fets per l’Ajuntament de Calaf, aquesta seria una solució inviable econòmicament.
Reunió Mossos juny 2016
Fa anys que els municipis de l’Alta Segarra estan preocupats per la seva seguretat i reclamen més presència policial a la zona. Cap d’ells disposa de Policia Local i la comissaria que tenen més a prop és la d’Igualada o Manresa, totes elles a una distància d’uns 25 quilòmetres com a mínim. La zona aplega una població que ronda els 8.000 habitants i es tracta d’un territori molt dispers format, majoritàriament, per masies disseminades, a banda de Calaf, Els Prats de Rei i Sant Martí de Sesgueioles, que compten amb nuclis de població més compactes.
Darrerament, el territori ha viscut diversos episodis delictius, com una onada de robatoris a domicilis i comerços de Calaf o el robatori de cable de coure a Prats de Rei. Això ha portat els alcaldes a intensificar la seva reclamació a favor d’instal·lar una comissaria dels Mossos a Calaf. De fet, els batlles creuen que, tot i que les estadístiques de fets delictius no indiquen que hi hagi un problema de seguretat a la zona, molts dels casos no són denunciats pel fet de no tenir una comissaria. I és que quan un veí del territori vol posar una denúncia ho ha de fer a les comissaries de Manresa o Igualada i això provoca que molts d’ells desisteixin i que, per tant, molts dels petits delictes que hi ha a la zona quedin amagats. Els responsables municipals també consideren que la sensació d’inseguretat ha crescut en els últims temps Segons l’alcalde de Calaf, es deu al fet que les infraestructures viàries han millorat molt. Per exemple, el desdoblament de l’Eix Transversal ha permès connectar de manera ràpida la Catalunya Central convertint la C25 en una via de pas ràpida per bandes de lladres, que abans operaven en d’altres territoris i ara poden tenir Calaf com a punt d’arribada o fugida.
http://www.calaf.cat/actualitat/noticies/lalta-segarra-fa-front-comu-per-reclamar-una-comissaria-dels-mossos-desquadra.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico