Passa al contingut principal

L’Exèrcit utilitza una frase de Cela al colpista Millán Astray per animar Rafa Nadal

JOCS OLÍMPICS

L’Exèrcit utilitza una frase de Cela al colpista Millán Astray per animar Nadal

El Nacional
Barcelona. Dilluns, 15 d’agost de 2016


Rafa Nadal Espanya toro Jocs Olímpics Rio 2016 Efe

La bandera amb el Toro no el molesta

“La guerra no és trista perquè aixeca les ànimes… perquè ens ensenya que fora de la Bandera, res, ni tan sols la vida, importa. Gràcies Rafa”. Així va felicitar l’Exèrcit de Terra al tenista mallorquí Rafa Nadal per la seva entrega als Jocs Olímpics de Rio. Nadal va perdre ahir el bronze en caure contra el japonès Kei Nishikori per 6-2, 6-7(1) i 6-3. Tot i que no es va emportar la medalla, les xarxes van voler felicitar Nadal pel seu joc i també donar-li ànims. 


Missatge a un colpista

La frase utilitzada per l’Exèrcit de Terra no és nova. De fet, està extreta del quart paràgraf d’un article que Camilo José Cela va dedicar al colpista José Millán Astray l’any 1949 i publicada al diari ultradretà El Alcázar. El text original assenyalava que “la guerra no és trista perquè aixeca les ànimes. La guerra no és trista perquè ens tempera la sang. La guerra no és trista, perquè ens ensenya que, fora de la bandera, res, ni tan sols la vida, importa”.

Millán Astray era fundador de la Legión i un estret col·laborador del dictador Franco. 

Reacció a les xarxes

La polèmica estava servida. Les xarxes van reaccionar i van criticar durament l’Exèrcit de Terra per aquest tuit al compte oficial, on deia que la “guerra no és trista” i que “fora de la bandera” ni la vida és important.

Molts usuaris, entre ells alguns polítics com el conseller de Justícia Carles Mundó o el republicà Gabriel Rufián, van posar el crit al cel per les contundents i polèmiques afirmacions. 

Els usuaris criticaven ahir a la nit l’excés de patriotisme de l’Exèrcit, però no contemplaven encara les relacions amb l’article de Cela. No ha sigut fins aquest matí que els usuaris han vist el text original i la polèmica ha pujat de to. L’Exèrcit es disculpa

Més tard, el compte de Twitter de l’Exèrcit va decidir retirar el tuit i va demanar perdó. Segons ells, la seva intenció només era felicitar el tenista. Per això, van demanar disculpes per ferir la sensibilitat dels usuaris. 


Rafa Nadal JJOO EFE

Jocs OlímpicsNadal es queda sense (la segona) medalla El Nacional

http://www.elnacional.cat/ca/esports/exercit-terra-rafa-nadal_107784_102.html

Puigdemont, sobre la felicitació de l’Exèrcit: “Tan vergonyós com eloqüent”

Carlota Camps
Barcelona. Dilluns, 15 d’agost de 2016
1 minut

Puigdemont Homs EFE
Arran de la polèmica generada per la peculiar felicitació de l’Exèrcit de Terra al tenista Rafa Nadal per la seva actuació a Rio, on assegurava que “la guerra no és trista” i que “fora de la bandera res importa”, molts polítics han posat el crit al cel. La frase de l’Exèrcit, no només ha sigut criticada per excés de patriotisme, sinó també per ser extreta d’un text de Camilo José Cela dirigida al colpista José Millán Astray.
Tan vergonyós com eloqüent: Ejército de T. usa un mensaje de Cela al golpista Millán Astray para animar a Nadal https://t.co/d18U0uOpAZ
Puigdemont no és l’únic. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha assegurat que és “increïble” que a l’Exèrcit se li acudeixi fer aquest tuit. També el republicà Gabriel Rufián s’hi ha referit, tuitant una fotografia. Per la seva banda, el conseller Josep Rull ha ironitzat que la frase no es de 1940Rafa Nadal Espanya toro Jocs Olímpics Rio 2016 Efe
 http://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-felicitacio-nadal-exercit_107794_102.html?FB
rafa-nadal-roland-garros-2011


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión