Cervera recupera el Ball d’Espases, el més antic de Catalunya, prohibit pels Borbons

Cervera recupera el Ball d’Espases, el més antic de Catalunya, prohibit pels Borbons

Va desaparèixer del Principat arran de les prohibicions borbòniques, després de la guerra de Successió

H_3124940.jpg

Cervera ha recuperat avui el Ball d’Espases, que s’hi va ballar entre el 1411 i el 1724 i és documentat com el més antic de Catalunya. Va ser el darrer de desaparèixer després de la guerra de Successió, arran de les prohibicions borbòniques. El grup de joves cerverins que n’ha impulsat la reintroducció l’ha ballat a la plaça Major de la ciutat, dins la programació de la setmana cultural Isagoge. Prèviament, s’havia fet un acte institucional a la sala de plens de la paeria de Cervera.

El projecte de recuperació del Ball d’Espases s’ha finançat amb micromecenatge i ha rebut l’ajut d’Àngel Vallverdú, músic tradicional i expert en dansa festiva, que ha assessorat els joves en la recreació i en la composició de la música i instrumentalització de l’època, com també en la indumentària i coreografia pròpies d’aquesta dansa catalana.
L’entitat Ball d’Espases de Cervera ha demanat al paer en cap, Ramon Royes, que sigui el padrí d’honor, en agraïment per la seva implicació i ajut en la recuperació del ball.
http://www.vilaweb.cat/noticies/cervera-recupera-el-ball-despases-el-mes-antic-de-catalunya-prohibit-pels-borbons/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico