Passa al contingut principal

La premsa estrangera torna a mirar a Catalunya per cinquè any consecutiu amb la manifestació de la diada 2016

La premsa estrangera torna a mirar a Catalunya per cinquè any consecutiu amb la manifestació de la diada 2016


diada 2016

La premsa estrangera torna a mirar a Catalunya per cinquè any consecutiu

14242364_1289701977720301_7745472714929954158_o

El “Financial Times” creu que l’any que ve s’espera una nova confrontació quan el Parlament aprovi les lleis de desconnexió

“L’Express” creu que la possible inhabilitació de Carme Forcadell podria donar un nou impuls a l’independentisme

La presència de Colau i la sortida de to de Margallo també capten l’atenció dels periodistes

VÍDEO Com veuen el procés sobiranista els corresponsals estrangers?

Redacció | 11/09/2016 a les 19:25h
El Financial Times dedica un extens reportatge al procés català | FT
Aquest divendres, el Financial Times donava el tret de sortida a la cobertura de la Diada de 2016 per part de la premsa estrangera. En un extens article, el diari econòmic feia una anàlisi sobre el moment pel qual travessa el procés. El diari recollia unes declaracions d’Oriol Junqueras, que afirmava que “la majoria de gent és conscient que som més a prop de la independència que mai” i la promesa de Carles Puigdemont d’assolir el nou estat durant el pròxim any.
El corresponsal del diari a l’estat espanyol, Tobias Buck, explicava el xoc de trens que s’albira durant els pròxims mesos, quan el Parlament tramiti les lleis de desconnexió. A més, el diari també assenyala com la CUP ha votat en diferents ocasions en sentit contrari que Junts Pel Sí i ha rebutjat donar suport als pressupostos.
L’endemà, l’Irish Times també va fer-se ressò de la manifestació de l’onze de setembre. El setmanari recollia unes declaracions del president de l’ANC, Jordi Sànchez, que afirmava que “cap país, moviment social o causa ha estat capaç de batallar tant de temps, amb tanta intensitat i amb tants milers de persones al carrer”.
Reuters titula “Els catalans es manifesten per independitzar-se d’Espanya”. L’agència de notícies explica com els líders catalans volen assolir l’independència l’any vinent “tot i el bloqueig del govern central”. Reuters ha parlat amb una manifestant que assegura que ha perdut l’esperança que es pugui arribar a cap pacte amb Madrid i amb un altre que assenyala com el procés avança, “però a poc a poc”.
L’agència de notícies italiana Ansa també informava de la manifestació i destacava la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de la polèmica per les paraules del ministre d’Exteriors en funcions, José Manuel Margallo, que va afirmar que la independència de Catalunya “seria pitjor que un atemptat terrorista”.
L’Express, que també remarca la presència de Colau, apunta que el procés rebrà un gran impuls si, finalment, la justícia espanyola decideix anar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la via penal.
El diari New York Times, com molts altres del món anglosaxó, va destacar la promesa de Puigdemont de celebrar un referèndum de secessió durant el 2017. El brasileny O Globo apunta que “Milers de manifestants marxen per la independència de Catalunya” i apunta que “entre divisions internes, l’independentisme intenta agafar impuls amb la seva tradicional protesta”.
L’Independánt publica un article que recorda que cada Onze de Setembre tot el país “es mobilitza” i explica els seus lectors el significat de la commemoració i dels fets del 1714. A més, destaca que “poc menys d’un any després de la victòria de les forces independentistes a les eleccions catalanes, el govern català treballa entre els bastidors per avançar el procés independentista”.

El govern espanyol torna a tancar la porta al referèndum pactat

http://www.naciodigital.cat/noticia/115609/premsa/estrangera/torna/mirar/catalunya/cinque/any/consecutiu
José Antich. El editorial d'@joseantich

 

Nova manifestació de força de l’independentisme català i per cinquena vegada. Aquestes dues idees sintetitzen el que ha estat la jornada de l’11 de Setembre a Catalunya i les mobilitzacions a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga. Tant és el ball de xifres que alguns volen situar en el centre del debat i que determinats mitjans van protagonitzar en els dies previs a la Diada i també des del mateix moment en què es van acabar les concentracions. Al voltant de 800.000 persones al carrer, segons els organitzadors, per poder exercir el dret a la independència supera amb escreix moltes de les mobilitzacions més importants a Europa dels últims anys. I són molta gent, moltíssima gent, que no es resigna a la situació política actual i que per cinquè any consecutiu ha sortit al carrer.

És important remarcar que ha estat per cinquè any, ja que el normal hauria sigut deixar-ho estar. Els que pensaven que era simplement un souflé així ho pensaven. Però l’independentisme, lluint les seves ferides, en ocasions fraternals, ha sortit al carrer unit. Amb un cert orgull davant de tant pessimisme latent per la falta d’unitat. Els discursos dels presidents d’Òmnium i ANC, com a organitzacions convocants de les manifestacions, no fan sinó afegir pressió als 72 diputats que conformen la majoria al Parlament de Junts pel Sí i la CUP.
990_1473611376captura_de_pantalla_2016-09-11_a_les_18_26_35
El curs polític català que ha de completar el mandat del passat 27 de setembre a les urnes descansarà en tres aspectes: aprovació de les denominades lleis de desconnexió, el referèndum d’independència i les eleccions constituents. Aquest és el calendari del president Puigdemont des de fa diversos mesos i que la Diada d’aquest diumenge amb les seves mobilitzacions no ha fet sinó que ratificar. En paral·lel, caminaran els judicis per la consulta del 9-N i una hipotètica inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. L’opinió generalitzada respecte a aquesta última qüestió a les files de Junts pel Sí i la CUP és que si aquesta inhabilitació arriba en els propers mesos no se n’ha de fer cas. Veurem.
La manifestació també va ser una resposta catalana a l’imprudent i barroer ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, que havia declarat dissabte al País Basc que “d’una crisi se’n surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d’Espanya és absolutament irreversible“. Paraules que, d’altra banda, no ha corregit, ni matisat, ni tampoc ha estat desautoritzat. La manifestació de la Diada ha estat, ministre, per si no li ho han explicat bé, insuperable.
http://www.elnacional.cat/ca/editorial/insuperable-ministre-antich_109606_102.html?FB

La Diada vista por la prensa internacional

  • Diversas agencias y periódicos se han hecho eco de las manifestaciones independentistas celebradas en Catalunya con motivo del 11S
La Diada vista por la prensa internacional
Reuters ha publicado la noticia de las masivas manifestaciones independentistas en la Diada 2016 (LVD)
, Barcelona

Las multitudinarias manifestaciones de la Diada del 11 de septiembre en Catalunya se han hecho un hueco en algunos de los principales medios internacionales del mundo. Agencias como Reuters y diarios como el New York Times o Bild han publicado noticias al respecto. Aquí recopilamos algunos de ellos:
Reuters: La agencia norteamericana ha publicado un teletipo poco después de los actos de la Diada en el que “los catalanes protestan en apoyo a la independencia de España”. El acto, afirma la agencia, llega cuando el gobierno local se ha comprometido a seguir adelante con los planes para formar un nuevo estado en 2017, elevando la presión sobre los líderes en Madrid en un momento de confusión en la política nacional.
The New York Times: El rotativo neoyorkino ha reproducido poco después el mismo texto de la agencia Reuters en su sección de internacional.
The Guardian: El periódico londinense también informa de la manifestación del 11S reproduciendo la nota de la agencia Reuters. El diario titula que cientos de miles de catalanes participan en una manifestación en favor de la independencia. Hasta 800.000 catalanes se reunieron en cinco ciudades para exigir la secesión de España, apuntan.
Financial Times: La cabecera económica británica también habla de la Diada y afirma que los catalanes celebran el 11S en un momento en el que la independencia pasa por un cruce de caminos. A pesar de la promesa de secesión del Gobierno regional, el periódico apunta que algunos dicen que el movimiento se está quedando sin empuje.
BBC: La cadena pública británica publica un artículo en el que afirma que cientos de miles de personas se han manifestado en Catalunya por la ruptura con España. Más de medio millón de personas, escribe en su página web, se han manifestado en Barcelona en un día de manifestaciones para los “nacionalistas catalanes” que desean romper con España.
Le Figaro: El periódico parisino asegura en su portada que los independentistas muestran su fuerza en Catalunya. La cabecera explica que los separatistas han realizado una movilización masiva, pero sus dirigentes evitan una confrontación directa con Madrid.
Le Monde: El rotativo francés también habla de la Diada con una nota de agencias de AFP. Afirman que cientos de miles de catalanes salen a las calles para pedir la ruptura con España y empujar a las partes a superar sus diferencias sobre el camino a seguir hacia la independencia.
Politico: La web de información política asegura que los catalanes enseñan a España una lección de unidad. El portal explica que la coalición de gobierno de Carles Puigdemont no estuvo de acuerdo en muchas cosas, excepto en el deseo de independencia.
Bild: El diario sensacionalista alemán recoge dos noticias sobre lo sucedido durante la Diada, por un lado recoge las palabras de Puigdemont afirmando que convocará “elecciones constituyentes” tras el 11S de 2017. Por otro, publica una breve nota sobre las manifestaciones que han congregado a miles de personas.
Nouvelle Observateur: El periódico francés publica un amplio reportaje sobre la situación catalana en el que se pregunta cómo los independentistas lograrán que Madrid se pliegue. Como cada septiembre 11, afirma el diario, los separatistas saldrán a la calle para desafiar al gobierno central. Sin embargo, un año después de llegar al poder, los independentistas tiene problemas para definir su estrategia para impulsar la república catalana.
Tribune de Géneve: El rotativo suizo también informa de la Diada y afirma que una gran manifestación pide la independencia de Catalunya. El gobierno catalán quiere un estado independiente de España para 2017. Pero el proyecto, afirman, avanza más lento de lo esperado debido a las divisiones entre los partidos separatistas.
Al Jazeera: El canal de televisión de noticias afirma que las protestas de los separatistas de Catalunya presiona para una ruptura con España. Cientos de miles de personas se manifiestan para pedir que se acelere el proceso de independencia, sostienen en su página web.
http://www.lavanguardia.com/internacional/20160911/41241269574/diada-2016-catalunya-prensa-internacional.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=internacional

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico