Romeva desembarca als EUA i contraresta el discurs espanyolista

Romeva desembarca als EUA i contraresta el discurs espanyolista


Romeva desembarca als EUA i contraresta el discurs espanyolista

El conseller d’Exteriors deixa clar que “la realitat és tossuda” i Catalunya acabarà sent independent

Resultado de imagen de Romeva  als EUA
Guifré Jordan @enGuifre – Raül Romeva ja és als Estats Units parlant clar sobre el procés. El conseller d’Exteriors ha concedit una entrevista a la versió en castellà de la CNN per assegurar que Catalunya acabarà sent independent “perquè la realitat és tossuda i s’acaba imposant”, malgrat els obstacles de l’Estat espanyol. De fet, Romeva ha contrarestat les preguntes del conductor del programa, influenciades per l’argumentari del govern espanyol, i ho ha fet des del punt de vista legal, polític i fins i tot lèxic.
 
“No hi ha cap motiu per prohibir el que estem fent”
Romeva ha dit que no és cert que Catalunya estigui contribuint al bloqueig en la governabilitat d’Espanya, sinó que podria ser part de la solució perquè “la voluntat de pacte està sobre la taula”. També ha negat que hi hagi, com insinuava l’entrevistador citant l’Estat, cap impediment legal per tirar endavant el procés fins i tot dins el marc espanyol: “No hi ha cap motiu per justificar que la Constitució prohibeix fer el que estem fent, que és intentar consultar la gent”.
Romeva desmenteix els conceptes ‘secessió’ i ‘ruptura’ per referir-se al procés
El conseller també ha desmentit els conceptes ‘secessió’ i ‘ruptura’ vinculades al procés català, ja que, segons ell, la voluntat no és de trencar, sinó d’exercir “nous marcs d’acord” i “fomentar la interconnexió” amb actors com Madrid. En aquest sentit, ha recordat que els ciutadans surten cada any al carrer perquè “l’Estat espanyol no funciona de forma inclusiva”, i el que s’està plantejant és “una voluntat democràtica, una demanda legítima”.
Resultado de imagen de Romeva  als EUA
“Aquesta realitat, per molt que algú la negui, existeix”
L’entrevistador de la CNN també li ha dit que el govern portuguès continua tenint com a únic interlocutor el govern espanyol, malgrat la nova delegació catalana a Lisboa, i que la UE diu que Catalunya quedaria fora dels 28, unes reflexions que Romeva ha combatut sense arronsar-se: “Aquesta realitat, per molt que algú la negui, existeix. És evident que Catalunya no és un estat, però quan això passi, perquè acabarà passant tard o d’hora, les relacions canviaran”.
Resultado de imagen de Romeva  als EUA
http://www.directe.cat/noticia/527791/romeva-desembarca-als-eua-i-contraresta-el-discurs-espanyolista

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico