Símbols feixistes i crema d'estelades, a l'acte ultra del 12-O a Barcelona amb 200 manifestans amenaçan i perseguint als periodistes

 dia de la hispanitat

Símbols feixistes i crema d'estelades, a l'acte ultra del 12-O a Barcelona

Uns 200 ultres participen a la manifestació convocada per Democracia Nacional i la Falange que ha acabat amb el tradicional acte "polític" a Montjuïc

La premsa ha hagut d'abandonar el lloc entre increpacions i insults

Marxa ultra del 12-O a Barcelona

El líder de la Falange nega l'Holocaust en l'acte ultra de Barcelona

Isaac Meler, Montjuïc | 12/10/2016 a les 12:14h
 
Crema d'estelades a l'acte ultra de Montjuïc | José M. Gutiérrez
Símbols feixistes i franquistes així com la crema d'estelades han omplert el paisatge de la manifestació ultra del 12-O a Barcelona. Unes dues-centes persones, convocades per Democracia Nacional i altres organitzacions d'ultradreta com La Falange i el Movimiento Católico Español s'han concentrat aquest matí a Barcelona per commemorar el 12-O. La manifestació, que ha començat al Paral·lel, ha acabat com sempre amb un acte "polític" a la plaça Sant Jordi de Montjuïc. Segons el presentador de l'acte, "el dels autèntics patriotes espanyols", en contraposició a la concentració espanyolista de plaça Catalunya.
Concentració ultra a Montjuïc Foto: José M. GutiérrezEl primer en prendre la paraula ha estat Jose Luís Corral, president de Movimiento Católico Español, que ha carregat contra els "sinistres plans del separatisme" i ha assegurat que Catalunya i Espanya han estat unides des de la "formació dels continents" i políticament des que l'antic imperi romà va crear la província anomenada Hispania fa més de 2.000 anys.

També ha declarat que el govern català imposa "mordaces als espanyols que no renuncien a ser-ho" i l'ha acusat d'"afavorir la immigració per crear una base social que no s'identifiqui amb Espanya, favor els immigrants que pagaran a Catalunya amb la jihad i el burca". Aquestes, però, no han estat les úniques exclamacions racistes i xenòfobes que s'han pogut escoltar.

Evitar el referèndum "a qualsevol preu"

El líder de La Falange, Manuel Andrino, ha carregat contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Madrid, Manuela Carmena, per intentar acollir refugiats. "Als invasors i terroristes als que anomenen refugiats, si els volen, que se'ls emportin a casa seva i els mantinguin amb el seu sou", ha cridat davant d'un públic que responia encès amb crits i insults a les batllesses. Andrino s'ha mostrat partidari de tornar "per les bones o les dolentes" els refugiats que ja hagin entrat a l'estat espanyol.

Durant un discurs en què també ha qüestionat l'Holocaust nazi contra el poble jueu, el líder de La Falange ha fet una crida a aturar el nou "órdago separatista" referint-se al referèndum d'independència plantejat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Davant la falta de contundència del govern espanyol, els patriotes tenim l'obligació d'evitar-lo a qualsevol preu i siguin quines siguin les conseqüències", ha bramat.

Els periodistes, increpats

L'últim en intervenir ha estat Manuel Canduela, president del partit d'extrema dreta que ha encapçalat la manifestació ultra anomenat Democracia Nacional. Canduela ha lamentat que "es persegueix un llibrer, que té un negoci honrat, perquè propaga odi", en referència a la llibreria Europa, mentre que "els separatistes tot el dia llancen diatribes contra els espanyols i parlen d'assassinar els espanyols que no volen acceptar la dictadura separatista". "No es processa per odi als que criden 'gora ETA' o els que porten una bandera amb un triangle groc massònic i una estrella comunista o blanca americana embrutant l'antiga bandera del regne d'Aragó", ha conclòs mentre els presents cridaven "Separatistas terroristas" i "No nos engañan, Catalunya és Espanya"

El líder de Democracia Nacional també ha demanat un aplaudiment per a Pedro Chaparro, per a qui la Fiscalia de l'Odi demana cinc anys de presó per l'atac al centre Blanquerna i cinc anys més "per demanar un capón" per al fotoperiodista Jordi Borràs. Després d'aquestes paraules, els assistents a l'acte han dirigit les seves mirades cap a la premsa i han confós un dels periodistes amb Borràs i han reconegut el seu germà, també periodista. Els han increpat, els han fet fotos i han llençat una cervesa contra un altre mentre es dirigien rere el cordó policial. S'han viscut moments de tensió i insults cap a la premsa, de manera que tots els informadors han hagut de marxar del lloc.

Marxa ultra del 12-O a Montjuïc. Foto: José Manuel Gutiérrez
Marxa ultra del 12-O a Montjuïc Foto: José Manuel Gutiérrez

http://www.naciodigital.cat/noticia/117662/simbols/feixistes/crema/estelades/acte/ultra/12-o/barcelona

«Le Monde» classifica el 12-O com un acte de l'extrema dreta

Nacio Digital | 12/10/2012 a les 15:00h


"L'extrema dreta espanyola ha trobat un nou terreny de joc: la manifestació de divendres 12 d'octubre contra la independència de Catalunya", comença la informació de Caroline Monnot i Abel Mestre, periodistes de Le Monde especialitzats en l'anàlisi de l'extrema dreta europea.

El reportatge analitza el suport del PP i Plataforma per Catalunya a aquesta menifestació, a més de diversos grupuscles vinculats a les trames ultres espanyoles. També es fa ressò de la informació de Nació Digital, amb el document dels Ultrasur que acabava recomanant que "res de Sieg Heil aquesta vegada".http://www.naciodigital.cat/noticia/47730/le/monde/classifica/12o/acte/extrema/dreta
País > Principat

L’extrema dreta amenaça i persegueix els periodistes que cobrien l’acte de Montjuïc

Tot ha començat quan han identificat el periodista Enric Borràs, germà del fotoperiodista amenaçat Jordi Borràs


Featured Video Play Icon
Els periodistes que estaven cobrint l’acte de l’extrema dreta en motiu del 12 d’Octubre a Montjuïc han hagut d’abandonar el lloc després d’haver estat increpats. Segons que explica el periodista del diari Ara, Enric Borràs, al seu perfil de Twitter, tot ha començat quan l’han reconegut com a germà de Jordi Borràs, el fotoperiodista amenaçat pels ultres.
Dos homes que participaven en l’acte se’ls han acostat, han identificat Borràs i tot segui els han impedit fer més fotos. ‘Fotografiáme la cara y mándasela a tu hermano, te arranco la cabeza’, li han dit. Mentrestant, d’altres cridaven insults contra el grup de periodistes entre els quals hi havia Guillem Sánchez, d’El Periódico, Rebeca Carranco, d’El País, Benet Iñigo de Rac 1, a més de periodistes de Nació Digital i La Directa.
Després d’aquests fets els periodistes han decidit marxar en bloc i a poc a poc. Com es pot veure al vídeo de La Directa el públic ha començat a xiular i a cridar ‘Fora, fora’ als periodistes, fins i tot els hi han tirat algun objecte. Mentre marxaven gairebé els han arribat a increpar físicament i no han deixat de perseguir-los fins que han passat el cordó policial
http://www.vilaweb.cat/noticies/lextrema-dreta-amenaca-i-persegueix-els-periodistes-que-cobrien-lacte-de-montjuic/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico