Nova mostra d’‘al·lèrgia’ al català de Ciudadanos, perquè una regidora de Compromís va parlar en valencià

Nova mostra d’‘al·lèrgia’ al català de  perquè una regidora de Compromís va parlar en valencià


Nova mostra d’‘al·lèrgia’ al català de Ciudadanos

Sulfuració d’un regidor del partit d’Albert Rivera perquè una regidora de Compromís va parlar en valencià

Ciudadanos continua acumulant més motxilles i ha donat una nova mostra d’‘al·lèrgia’ a la llengua catalana. El grup municipal del partit a la ciutat de Castelló s’ha mostrat indignat en la sessió plenària d’aquest dijous perquè una regidora de Compromís utilitzés el català, o valencià, en una intervenció. Un edil del partit d’Albert Rivera fins i tot va aixecar-se i va marxar de la sala de plens.
Saló de plens de la ciutat de Castelló
Saló de plens de la ciutat de Castelló

“És que no tenim dos idiomes? Se li ha preguntat en castellà, per què no respon en castellà? 
Durant el torn de preguntes dels veïns del municipi, una membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, María Jesús Garrido, va interpel·lar la tinent d’alcalde, Ali Brancal. La intervenció, en castellà, va anar seguida de la resposta de l’edil de Compromís, en valencià. Amb tot, no va poder dirigir-se a l’activista sense interrupcions, perquè el portaveu del grup municipal de Ciudadanos, Vicente Vidal, va irrompre amb ràbia: “És que no tenim dos idiomes? Se li ha preguntat en castellà, per què no respon en castellà? És qüestió d’educació”, va dir deixant de manifest un dubtós respecte per la intervenció de la regidora i, de rebot, també per la llengua catalana. Tot seguit, Vidal va marxar del ple sense donar més explicacions.
http://www.directe.cat/noticia/563753/nova-mostra-dallergia-al-catala-de-ciudadanos

Lloar Franco i el seu llegat té premi a Espanya

Un alt càrrec del PP d’Extremadura i dos alcaldes són premiats per honrar la memòria de Franco

Lloar i enaltir la figura del dictador Francisco Franco a Espanya, no només no representa cap mena de delicte (com sí que passa a Alemanya quan algú fa apologia del nazisme) sinó que, a més, té premi. Encara que faci més de 40 anys que el Caudillo morí de vell al llit, a vegades sembla que a l’Estat espanyol no hagi passat el temps. Un alt càrrec del PP d’Extremadura i dos alcaldes han estat premiats per honrar la memòria de Franco.
francisco franco, dictador, caudillo
Francisco Franco
La Fundació Francisco Franco va organitzar un sopar a Madrid el passat 2 de desembre per celebrar l’aniversari del naixement de Francisco Franco. Durant el tiber, es van lliurar premis al secretari provincial del PP de Badajoz i diputat de l’Assemblea d’Extremadura, Juan Antonio Morales, l’alcalde de Guadiana del Caudillo, Antonio Pou (PP), i l’alcaldessa d’Alberche del Caudillo, Ana Rivelles (PP), tal com explica Lamarea.com.
El motiu dels guardons va ser per incomplir la llei de memòria històrica i honorar el dictador. A l’esdeveniment, realitzat a l’Hotel Novotel Madrid Center, hi va assistir Carmen Franco i Polo. Després del sopar, els dos regidors populars i l’alt càrrec del PP de Badajoz van rebre els “Diplomes de Cavaller i Dama d’Honor” per la seva “tasca destacada en la defensa de la veritat històrica i de la memòria del Caudillo i la seva gran obra”.
http://www.directe.cat/noticia/559171/lloar-franco-i-el-seu-llegat-te-premi-a-espanya

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico