El nou Pla local de Joventut de Calaf 2017-2020 se centrarà en l’emancipació, la participació, la convivència i l’accés a información

El nou Pla local de Joventut de Calaf 2017-2020 se centrarà en l’emancipació, la participació, la convivència i l’accés a información

Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf

El nou Pla local de Joventut de Calaf se centrarà en l’emancipació, la participació, la convivència i l’accés a información

Dilluns 20/02/2017
Les accions, que algunes ja han entrat en funcionament, s’han creat a partir de processos de participació i enquestes que s’han realitzat al jovent del municipi. El nou pla ha estat aprovat pel ple de la corporació
Pla Local de Joventut 2017-2020
La regidoria de Joventut ha finalitzat l’elaboració del nou Pla Local de Joventut 2017-2020 (PLJ) de Calaf després d’haver-hi estat treballant des de finals del 2015, un cop va finalitzar l’anterior pla (Pla Local de Joventut 2012-2015). Aquest presenta tres línies d’acció principals que es basen en l’accés a la informació, l’emancipació, i la participació i convivència juvenils. Aquestes tres línies estratègiques s’han extret després de detectar, a través de diversos processos de participació, les principals necessitats i interessos del jovent calafí. Algunes de les accions pensades ja s’han començat a implementar.
La primera línia d’acció, la d’accés a la informació, té com a funció que els joves disposin d’informació i puguin saber on adreçar-se en cas de dubtes o per tal  d’assessorar-se. És per això que, davant la bona valoració dels joves, se seguirà treballant des del punt d’informació juvenil ubicat a l’Institut Alexandre de Riquer, es promouran actuacions educatives, es potenciarà el treball en xarxa amb diferents agents del municipi i s’utilitzaran activament els canals de comunicació disponibles per fer difusió del coneixement del Punt d’informació juvenil.
Pel que fa a l’emancipació juvenil, s’oferiran formacions de retorn al sistema educatiu a través de la Casa d’Oficis i les proves d’accés a Cicles Formatius, que coordina el Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO). S’habilitarà, també, algun espai per estudiar o s’ampliarà l’horari de la biblioteca municipal. Es facilitarà l’accés als recursos i serveis formatius i d’ocupació, així com als programes d’inserció laboral, a través d’un servei d’assessorament i orientació laboral i de formació a través del CRO. També es donarà suport en la inscripció al programa de Garantia Juvenil. Es promouran, a la vegada, hàbits saludables a través del Pla de Prevenció de Drogodependències de l’Anoia i des d’altres serveis territorials.
La tercera línia estratègica, la de participació i convivència, es basarà en la realització del programa ‘Participa’t’, basat en els pressupostos participatius -que s’han celebrat per primera vegada aquest any- i en sessions entre joves i entitats, acció que també s’ha iniciat durant el 2016. D’altra banda, pel que fa a la convivència al municipi, des de l’institut se seguiran formant alumnes perquè facin de mediadors.
Com s’ha elaborat?
Per elaborar el nou Pla s’han seguit dues fases. La primera ha estat la de diagnosi, en la que s’ha fet una anàlisi de la realitat del municipi així com de les polítiques de joventut presents fins al moment. En la segona fase s’han dissenyat les accions a partir de les conclusions extretes de la diagnosi. És en la primera fase on s’han detectat alguns problemes i mancances a les quals s’enfronta el jovent a Calaf. Són, entre d’altres, les poques oportunitats laborals, la falta de transport públic, una mancança d’alternatives d’oci o culturals, o la falta d’un espai de trobada entre joves. Amb aquestes conclusions s’han construït les accions abans esmentades.
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
En el procés d’elaboració hi han participat tant agents municipals com supramunicipals, així com el jovent del poble en diferents espais de participació. Així, durant aquest passat 2016 s’han realitzat entrevistes en diferents àrees. Es van realitzar tres sessions obertes, una dirigida als joves, una altra a entitats i una darrera on es van trobar jovent i entitats juvenils. També  es van dur a terme sessions participatives a l’IES Alexandre de Riquer on van participar-hi, a més dels joves, l’equip docent. En aquestes, els delegats de cada curs van donar suport al desplegament de l’enquesta que va ser un èxit.
Les entrevistes i enquestes han tingut un paper clau en l’elaboració del nou Pla, ja que ha facilitat el coneixement dels interessos i necessitats dels joves de Calaf. Alhora han servit també per determinar de quins recursos disposa el consistori per a la realització de les accions.

http://www.calaf.cat/url/8828#.WKxqF3L5jiM.twitter

Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf

Sessions participatives per elaborar el nou Pla Local de Joventut de Calaf

Dimecres 09/03/2016
El document guiarà les accions a desenvolupar en l’àmbit de joventut durant els propers quatre anys. Les sessions participatives, darrera part de la fase d’anàlisi, es duran a terme el proper dimarts 15 de març a la Unió Calafina
Sessions Pla Local Joventut
L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calaf ha iniciat l’elaboració d’un nou Pla Local de Joventut per al municipi. Aquest document pretén recollir una visió àmplia i transversal de la realitat juvenil i, a la vegada, plantejar les línies de treball que guiaran la tasca en aquesta matèria durant els propers quatre anys. En l’actual fase d’anàlisi, la propera actuació prevista és la convocatòria de diferents sessions participatives amb els joves i amb les entitats.
La diagnosi
El treball va començar el setembre del passat 2015 i, actualment, s’està elaborant la diagnosi. Aquesta anàlisi donarà una visió general de la situació actual dels joves de Calaf i la realitat que els envolta, així com dels serveis i recursos dels quals disposen i les mancances i necessitats que pateix aquest col·lectiu. Aquesta fase s’està duent a terme gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i l’entitat INDIC, Iniciatives i dinàmiques comunitàries.Durant aquesta fase, a més de realitzar un treball previ de revisió del treball realitzat fins ara en l’àmbit de joventut, l’antic pla local, els projectes que se’n deriven i les dades estadístiques, també s’ha treballat amb diferents grups de participació. Concretament, s’ha realitzat una sessió participativa amb els tècnics de l’ajuntament que treballen directament o indirecta amb el públic juvenil, una sessió participativa amb professors de l’Institut Alexandre de Riquer i una sessió participativa amb el grup de delegats d’aquest centre.
A més, s’ha dut a terme una enquesta entre tots els joves de l’institut, que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels delegats que han estat els encarregats d’explicar i distribuir el material per les classes.
Cartell sessions Pla Local Joventut
15 de març: sessions participatives
Per poder finalitzar aquesta fase de diagnosi es faran dues sessions obertes per a joves i entitats de tot el poble. Aquest treball serà imprescindible per adequar els esforços de l’àrea de joventut a les necessitats i interessos reals del jovent i per elaborar, en la segona fase del pla, el disseny de línies de treball i propostes.
Aquestes sessions participatives es duran a terme el dimarts, 15 de març, a la Unió Calafina. La primera, a partir de les 18.00h, és oberta a tot el jovent del municipi. Després, a les 19.30h, es farà una sessió per a entitats juvenils o bé que treballin amb el col·lectiu.Des de la regidoria de joventut s’anima a tots aquells joves i entitats a participar de les sessions per poder tenir una visió més àmplia i transversal del jovent i del municipi. Alhora, agraeix la implicació de tots els joves i agents que estan participant i col·laborant en el procés.
http://www.calaf.cat/actualitat/noticies/sessions-participatives-per-elaborar-el-nou-pla-local-de-joventut-de-calaf-100.html
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
Imagen relacionada
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf
Resultado de imagen de El nou Pla local de Joventut de Calaf

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión