La 5ª Fira de Biomassa de VIC 23-25 Febrer 2017 recinte firal El Sucre genera més de 5 milions d’euros en el sector

La 5ª Fira de Biomassa de VIC 23-25 Febrer 2017 recinte firal El Sucre genera més de 5 milions d’euros en el sector


Imagen relacionada

La Fira de Biomassa de Catalunya genera un impacte de més de 5 milions d’euros en el sector

Resultado de imagen de La 5ª Fira de Biomassa de VIC 23-25 Febrer 2017
Un estudi encarregat a la Universitat Oberta de Catalunya per analitzar l’impacte econòmic de la Fira (2013-2014) sobre el sector de les energies renovables dóna resultats positius tant pel sector com per l’esdeveniment de Vic.
Resultado de imagen de Fira de Biomassa de VIC  recinte firal El Sucre
L’impacte econòmic de la Fira de la Biomassa de Catalunya, sobre el sector de les energies renovables corresponent a l’any 2014, es situa en 5.368.067,73 €, segons un estudi realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya.  Aquesta  xifra és significativament superior a la corresponent a l’edició del 2013, que va ser de poc més de 4 milions d’euros. D’aquesta manera els resultats de l’estudi demostren que l’impacte econòmic de la Fira és molt positiu i confirmen la tendència a l’alça d’aquest sector.
Resultado de imagen de La 5ª Fira de Biomassa de VIC 23-25 Febrer 2017
L’estudi també destaca que l’any 2013 un 73,6% de les entitats van generar algun tipus de contracte gràcies a la seva assistència a la Fira de la Biomassa de Catalunya. De mitjana, cada entitat va generar 3,5 contractes i al 2014 es manté el nombre mig de contractes aconseguits. Segons la tipologia d’empresa, al 2014 les empreses que van obtenir un major nombre de contractes (per sobre de la mitjana) van ser els distribuïdors i els instal·ladors, mentre que els fabricants i les entitats que realitzen activitats comercials són les que van experimentar una evolució més positiva respecte de l’any anterior.
En termes absoluts, al 2013 l’impacte econòmic d’aquesta fira de Vic es situa en els 35.291,95€ de mitjana per entitat,  el que significa un impacte econòmic total en el sector de la Biomassa per valor de 4.161.706,17€. Al 2014 el valor econòmic d’aquests contractes s’incrementa fins a significar el 9,6% de la facturació de les empreses (un punt més que l’any anterior). En termes absoluts, l’impacte econòmic de la Fira de la Biomassa és de 44.048,65 € de mitjana per entitat i l’impacte total és de 5.368.067,73 € sobre el sector de la Biomassa.






El 2013, les 83 empreses enquestades van facturar 419.095€ de mitjana anual (el que significaria un valor sectorial de prop 45.024.134,20€). Al 2014, la facturació mitjana de les empreses que van participar a la Fira va augmentar lleugerament de 427.257,3€, convertint-se en un total 46.732.196,97€ per al sector representat a la Fira.
L’evolució de la facturació anual de les empreses també ha seguit una dinàmica positiva. Així, un 52,3% de les empreses enquestades el 2013 van incrementar la seva facturació respecte l’any anterior –un increment d’un 18,5% de mitjana-, i només un 9,7% va tenir una facturació inferior, un 16% de mitjana. L’evolució del negoci entre 2013 i 2014 va seguir la dinàmica a l’alça, però en aquest cas el nombre d’empreses que van experimentar un increment de la facturació va ser inferior, i major el nombre d’empreses que van mantenir el nivell de negoci. Són precisament les empreses dirigides al sector domèstic les que han experimentat una dinàmica econòmica més positiva, ja que el 20% d’elles van obtenir un increment de facturació del 35%.







NOVETATS 2017
En quatre edicions, la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya (organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, el Centre Tecnològic Forestal, el Consell Comarcal d’Osona i les Diputacions de Barcelona i Girona) ha esdevingut un referent del sector de les energies renovables. Ha atret una representació elevada de la cadena de valor i teixit empresarial del sector català de la biomassa, ha aconseguit una gran afluència de públic local, ha creat unes jornades de qualitat i, el que és més important, ha tingut un impacte econòmic positiu pel sector. Després d’un any d’impàs (al 2015 es va decidir que seria biennal) i a les portes de la cinquena edició, s’ha volgut analitzar el camí recorregut i s’ha definit un pla estratègic pels propers anys.
Imagen relacionada
Una de les novetats és el canvi de nom, que passarà a ser Fira de Biomassa de Catalunya. Es deixa l’adjectiu forestal per obrir la mostra a tot tipus de biomasses. Aquest canvi està pensat sobretot per donar cabuda, en primera instància, a la biomassa agrícola i, més endavant, a noves possibilitats. En aquest context també s’ha de destacar la recent constitució del Clúster de la Biomassa, on hi ha representades bona part de les empreses del sector. Estem convençuts que aquest serà un nou puntal per la Fira, ja que és el mitjà idoni per saber què necessita el sector i aconseguir la representació de totes les parts implicades. Un altre repte de la Fira és ampliar l’oferta comercial amb empreses auxiliars del sector de la biomassa i, alhora, incidir més en l’àmbit industrial, de manera que sigui més representativa.
Resultado de imagen de Fira de Biomassa de VIC  recinte firal El Sucre
A banda d’aquests aspectes més comercials, també s’està treballant en dos àmbits més, com són la necessitat d’atreure públic acadèmic, per fer que la fira sigui un punt de transferència de coneixement i d’innovació, i el desenvolupament de relacions internacionals per aconseguir que la Fira sigui un referent a l’arc mediterrani.
Resultado de imagen de La 5ª Fira de Biomassa de VIC 23-25 Febrer 2017
Aquests nous reptes van en la línia dels que fixa el document de bases del Pacte Nacional per a la transició energètica del govern català, on s’estableix maximitzar la utilització de les fonts d’energia renovables autòctones per aconseguir un model energètic 100% renovable a llarg termini, tot assolint una economia no dependent dels combustibles fòssils a l’horitzó del 2050.
Segons les dades de l’Observatori de calderes de biomassa de Catalunya (OCBC), en el període de la Fira (2012-2014) s’han executat 1.833 instal·lacions de calderes de biomassa (140,5 MW de potència tèrmica total). Tanmateix, la quantitat de biomassa per a usos energètics que s’extreu dels boscos és encara baixa en comparació amb el potencial existent.
La Fira de Biomassa de Catalunya és, per tant, un imprescindible punt de trobada entre agents de tot el sector i de tota la cadena de valor, per promoure sinèrgies i col·laboracions entre empreses d’aquest nou sector empresarial, i impulsar el creixement que el mercat i el país necessiten per assolir els objectius exposats.
Resultado de imagen de Fira de Biomassa de VIC  recinte firal El Sucre

Imagen relacionada
Resultado de imagen de Fira de Biomassa de VIC  recinte firal El Sucre
Resultado de imagen de Fira de Biomassa de VIC  recinte firal El Sucre
Imagen relacionada
Resultado de imagen de Fira de Biomassa de VIC  recinte firal El Sucre

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico