Una massa radioactiva afecta bona part d’Europa i ja ha arribat a Finlàndia, Polònia, França, Alemanya o Espanya.

Una massa radioactiva afecta bona part d’Europa i ja ha arribat a Finlàndia, Polònia, França, Alemanya o Espanya.


Una massa radioactiva afecta bona part d’Europa

Aquesta massa radioactiva ha viatjat des del nord d’Europa i ara afecta bona part dels països del continent



La massa radioactiva afecta molts països d’Europa. | IRSN

A finals del mes de gener es van detectar mostres de iode-131 a l’ambient al nord d’Europa, concretament a Noruega. Aquesta massa radioactiva s’ha expandit amb molta rapidesa durant les últimes setmanes per tot Europa i ja ha arribat a Finlàndia, Polònia, França, Alemanya o Espanya.

 
A finals del mes de gener es van detectar a Noruega mostres de iode-131 a l’aire, segons ha informat el IRSN, un organisme francès especialitzat en riscs nuclears i radiològics. Durant les últimes setmanes aquestes mostres de iode-131 s’han expanditper la majoria de països d’Europa arribant fins i tot al nord d’Espanya.

El IRSN en una nota de premsa ha informat que possiblement aquesta fuga radioactiva s’ha pogut produir a la zona del Bàltic. Fins al moment s’han iniciat diferents protocols de recerca a través d’un avió especialitzat de les forces aèries dels Estats Units que s’encarrega de recollir mostres de l’atmosfera per detectar l’origen de possibles explosions nuclears.


El iode-131 s’utilitza en tractaments de càncer i malalties de tiroides. Aquest isòtop té una vida mitjana de vuit dies i per tant no suposa una greu amenaça per la salut.


Concentracions actuals de iode-131 als països d’Europa | IRSN
http://catalunyadiari.cat/noticia/21358/una-massa-radioactiva-afecta-bona-part-deuropa

Los niños pobres en España son aún más pobres que antes de la crisis

Los niños con menos recursos en España se han empobrecido cinco veces más durante la crisis que los más ricos
#Informe Save the Children España
http://www.europapress.es/epsocial/infancia/noticia-ninos-pobres-espana-son-aun-mas-pobres-antes-crisis-20170214120746.html

Presó pel raper mallorquí que va fer una cançó sobre el rei Joan Carles

Valtonyc va reconèixer durant el judici que va compondre el tema musical, a petició del líder de Podemos, Pablo Iglesias
 
per Europa Press 22/02/2017

L’Audiència Nacional ha condemnat el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, a tres anys i mig de presó pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces relacionades amb una de les seves cançons, en la qual es referia al rei Joan Carles. La sentència donada a conèixer aquest dimecres supera en tres mesos la petició de la Fiscalia contra l’artista. Valtonyc va reconèixer durant el judici que va compondre el tema musical, a petició del líder de Podemos, Pablo Iglesias, per al programa de televisió La Tuerka.





http://elmon.cat/noticia/188878/preso-pel-raper-mallorqui-que-va-fer-una-canco-sobre-el-rei-joan-carles

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico