L’exministre de Justícia britànic Sir Simon Hughes diu que el procés ha de ser “a les urnes i en una taula de negociació, no als tribunals

L’exministre de Justícia britànic Sir Simon Hughes diu que el procés ha de ser “a les urnes i en una taula de negociació, no als tribunals


Pressió des del Regne Unit a Espanya perquè deixi posar urnes a Catalunya


L’exministre de Justícia britànic Sir Simon Hughes assegura que el desenllaç del procés ha de ser “a les urnes i en una taula de negociació, no als tribunals”

L’exministre de Justícia britànic Sir Simon Hughes ha assegurat avui que el desenllaç del procés ha de ser “a les urnes i en una taula de negociació, no als tribunals”. L’exministre del Govern britànic s’ha reunit amb el 129è president Artur Mas amb qui ha analitzat la judicialització de la política i on també han parlat dels episodis de guerra bruta portats a terme per institucions de l’Estat espanyol.
Simon Hughes, artur mas
Artur Mas i Simon Hughes a Londres
Un comunicat del govern de la Generalitat explica que el 129è president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha reunit aquest matí amb Sir Simon Hugues, ministre de Justícia i Llibertats Civils del Govern britànic des del 2013 al 2015. En la reunió que s’ha produït a Londres i s’ha analitzat l’estat de la judicialització de la política que viu Catalunya: el procés judicial del 9N i la querella contra els membres independentistes de la mesa del Parlament per facilitar un debat sobre el que existia un mandat electoral.

Simon ha assegurat que “va més enllà d’allò imaginable al Regne Unit, tenir un líder polític o un representant electe a judici per desobediència. Aquest procés ha de pertànyer a una taula de negociació política i a les urnes, no als tribunals”
Mas també li ha fet saber que a Catalunya hi ha fins a 400 alcaldes i regidors processats per qüestions  lligades al procés sobiranista. En la reunió, també s’han tractat els episodis de guerra bruta com l’anomenada Operació Catalunya portada a terme per institucions de l’Estat espanyol.
Sir Simon Henry Ward Hughes (nascut el 17 de maig de 1951 al País de Gal·les) va ser líder adjunt dels demòcrates liberals (LibDems), de 2010 a 2014, i entre 2013-2015 va ser ministre de Justícia i Llibertats Civils en el govern de coalició amb el Partit Conservador, amb David Cameron com a primer ministre. Va ser el membre del Parlament (MP) per la circumscripció de Bermondsey i Old Southwark entre 1983-2015. Fins a l’any 2008 va ser president dels LibDems.
http://www.directe.cat/noticia/583318/pressio-des-del-regne-unit-a-espanya-perque-deixi-posar-urnes-a-catalunya

Avui serà a Oxford, qui presenta l’expresident com el “principal defensor” de la independència de Catalunya

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, continua el seu periple internacional per explicar el procés al món. Avui a les 20h serà a la Oxford Union Society i divendres visitarà Harvard en la conferència titulada ‘Catalonia’s project at crossroad: Spain, the EU or beyond? (El projecte català en la cruïlla: Espanya, la UE o més enllà?).
 
Nervis al Gobierno, que veu com se li escapa de les mans l’astúcia de l’expresident de la Generalitat per promocionar el procés català al món. Oxford i Harvad esperen, i ho fan sent conscients que aquest any Catalunya pot encetar la recta final del seu procés d’independència amb un referèndum vinculant. Amb la conferència d’avui a Oxford Union Society, Artur Mas s’afegirà a la llista de conferenciants de la universitat que compta amb Winston Churchill, Bill Clinton, Yasser Arafat, Richard Nixon, Margaret Thatcher, el Dalai Lama i Jimmy Carter.
Catalunya gaudeix de bona imatge internacional
És molt destacable amb quins termes Harvad es refereix a Catalunya: “gaudeix d’una posició estratègica privilegiada a Europa que li ha permès prosperar econòmicament i socialment”. Una descripció que afegeix que és una “nació amb una identitat que la diferencia de la resta pel seu idioma i cultura”. La conferència, que servirà per posar més llum a una qüestió que l’Estat espanyol vol tapar de qualsevol manera, és una nova oportunitat perquè l’expresident de la Generalitat faci gala de la seva facilitat amb els idiomes, perfil totalment oposat al del presidente Rajoy.
http://www.directe.cat/noticia/583081/mas-marca-un-gol-a-la-diplomacia-espanyola-i-explicara-el-proces-a-oxford-i-harvard

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión