75 eurodiputats insten Estrasburg a fer fora María Elósegui la jutge espanyola per homòfoba .


75 eurodiputats insten Estrasburg a fer fora la jutge espanyola per homòfoba

La revocació de María Elósegui sembla poc probable ja que dos terços dels magistrats del Tribunal Europeu de Drets Humans haurien de donar-hi suport
Redacció

María Elósegui, nova jutge del Tribunal d'Estrasburg, aquest dimecres a Saragossa (EFE)
María Elósegui, nova jutge del Tribunal d'Estrasburg, a Saragossa (EFE)
75 eurodiputats demanen que es revoqui el nomenament de la jutge espanyola María Elósegui al Tribunal Europeu de Drets Humans. La magistrada ha generat controvèrsia per les seves opinions homòfobes en llibres i articles, en vincular l'homosexualitat amb diverses patologies.
La iniciativa ha estat impulsada per eurodiputats socialistes espanyols i ha rebut el suport d'un 10% de l'eurocambra. És el cas de Podem, Esquerra Unida i eurodiputats com Ramon Tremosa (PDeCAT), Jordi Solé (ERC), Ernest Urtasun (ICV), Carolina Punset (Cs), Izaskun Bilbao (PNV) o Maite Pagazaurtundúa (UpyD). No s'hi ha adherit cap representant del Partit Popular Europeu, el grup més nombrós.
Aquest dilluns enviaran una carta al Consell d'Europa i al Tribunal Europeu de Drets Humans per demanar-los que, si la magistrada no rectifica les seves declaracions "alarmants i inacceptables", el seu nomenament sigui revocat. Segons deuncien, la donostiarra ha escrit opionions com aquestes:
"Els qui construeixin i realitzin el seu comportament sexual d'acord al seu sexe biològic desenvoluparan una conducta sana i quilibrada, i els que s'entossudeixin a anar en contra de la seva biologia desenvoluparan diferents patologies. Això està clar".
En la carta han adjuntat algunes opinions més perquè les institucions europees coneguin el pensament de "qui pretén treballar en una institució que ha de defensar els drets humans i la no discriminació per raó de sexe, orientació sexual o de qualsevol altre tipus".

La revocació de la representant espanyola sembla poc provable ja que caldria que hi donessin suport dos terços dels 47 jutges d'aquest tribunal.


El seu mandat és per nou anys.

http://www.ccma.cat/324/75-eurodiputats-insten-estrasburg-a-fer-fora-la-jutge-espanyola-per-homofoba/noticia/2837410/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión