Passa al contingut principal

El Frankfurter Allgemeine explica per què l’acusació de malversació contra Puigdemont és infundada

El Frankfurter Allgemeine, un dels diaris més influents en assumptes de política a Alemanya, publica avui un article en el qual defensa la tesi que a la justícia espanyola, li serà molt difícil de demostrar el presumpte delicte de malversació que li vol imputar a Carles Puigdemont. Aquesta és l’única carta que li queda al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per a poder intentar extradir el president català, ja que la justícia espanyola ja va descartar el delicte de rebel·lió.
L’article, titulat ‘Conspiradora i creativa’, recomana a la justícia alemanya, que ha de decidir si extradeix Puigdemont per malversació, que llegeixi el llibre ‘Operació urnes’, dels periodistes Xavi Tedó i Laia Vicens. Allà s’explica que no va ser el govern qui va efectuar la compra de les urnes, sinó un català, amb el pseudònim de Lluís, qui pagar 100.000 euros per a adquirir-les. Posteriorment, una xarxa de persones de milers de voluntaris va aconseguir portar les urnes fins a Catalunya, amagar-les i distribuir-les l’1 d’octubre. ‘Segons la investigació del Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FA), almenys set milions de paperetes també provenien de França’, diu l’article.
Per una altra banda, l’article referma la tesi que no hi va haver malversació a partir de les declaracions de Santi Vila, que va dir al Suprem que el referèndum es va finançar amb diners privats, i el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, que en una entrevista recent al diari El Mundo va afirmar que les urnes no es van pagar amb fons públics.
https://www.vilaweb.cat/noticies/el-frankfurter-allgemeine-explica-per-que-lacusacio-de-malversacio-contra-puigdemont-es-infundada/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico