Passa al contingut principal

Els problemes judicials del tresorer de Ciutadans obren un nou front contra Albert Rivera

Carlos Cuadrado, tresorer de Ciutadans d’ençà de la seva creació (2006), s’ha convertit ara en un mal de cap per al líder del partit, Albert Rivera. Segons que informa InfoLibre, Hierro té els comptes corrents del Brasil, on tenia activitat empresarial, bloquejats arran d’un procediment judicial que va començar el 2014. En una entrevista a la cadena SER, Rivera ha volgut treure ferro a la polèmica i ha assegurat que és ‘un litigi laboral de 400 euros’ que ‘no té res a veure amb política’ i és un ‘tema privat’. Tanmateix, el cas va molt més enllà.
El problemes del tresorer amb la justícia brasilera van començar quan va ser demandat per no haver pagat la cotització de la seguretat social d’un dels seus empleats. Segons InfoLibre, el treballador estava a sou d’Ibertex Importação e Exportação de Máquinas Texteis Ltda, una empresa de la qual Cuadrado era copropietari.
En total, el tresorer té un tres processos judicials oberts al Brasil, un dels quals és per l’impagament d’un deute de 74.000 euros amb el Banc Itau. Segons InfoLibre, els tribunals han rebutjat l’últim recurs de Cuadrado, que haurà de pagar la totalitat del deute.
Cuadrado va mentir al senat
La troca s’acaba d’embolicar perquè Cuadrado va mentir en seu parlamentària arran dels seus problemes judicials. El juliol de l’any passat, en el marc de la comissió d’investigació del finançament de Ciutadans al senat espanyol, Cuadrado va negar de manera reiterada tenir cap mena de causa judicial pendent en territori espanyol o a l’estranger. ‘No, no tinc cap causa. Ni a Espanya ni fora d’Espanya’, va declarar.
El PP ha aprofitat aquest afer de Cuadrado per a atacar Ciutadans de nou en la pugna que tenen tots dos partits. De fet, aquest mes de febrer passat, en una altra compareixença de Cuadrado en la comissió d’investigació del senat espanyol sobre el finançament dels partits, ja hi va haver topades entre PP i Ciutadans a propòsit de la foscor en els comptes del partit de Rivera.
Els populars van atacar aleshores Cuadrado per l’opacitat en la informació sobre els diners amb què es finança Ciutadans. El tresorer va arribar a admetre que una partida de 860.000 euros en concepte de ‘serveis d’assessoria’ apuntats als comptes procedents del grup parlamentari català eren un artifici comptable.
A final de l’any passat, el Tribunal de Comptes va publicar que hi havia nombroses deficiències en els comptes de Ciutadans, que exclouen ingressos dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes, les Corts de Castellà i Lleó i l’Assemblea d’Extremadura, i que tampoc inclouen l’activitat econòmico-financera dels grups polítics de 574 entitats locals. Els comptes de Cs també reflecteixen pagaments irregulars de despesa electoral que no han estat comptabilitzats, com 161.000 euros de les campanyes d’Andalusia i Múrcia.
https://www.vilaweb.cat/noticies/els-problemes-judicials-del-tresorer-de-ciutadans-obren-un-nou-front-contra-rivera-carlos-cuadrado/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico